Platteland

Koggenland blijft een open en groene plattelandsgemeente

De gemeente Koggenland werkt al jaren samen met diverse gemeenten in de regio West-Friesland (Pact van West-friesland), met ondersteuning van de provincie. GBK juicht deze samenwerking toe, maar wel met behoud van eigen identiteit en bevoegdheden: Koggenland blijft Koggenland!

Behoud van de zelfstandigheid voor Koggenland vindt GBK belangrijk. Wij zijn tegenstander van een fusie met de gemeente Heerhugowaard of de gemeente Hoorn, allebei geen open en groene plattelandsgemeenten.

Meldingen en klachten

Wij willen dat inwoners makkelijker een melding kunnen maken van of een klacht kwijt kunnen over de openbare ruimte in de gemeente. GBK vindt de huidige werkwijze te omslachtig en biedt daarnaast de optie voor een handige ‘app’ op de mobiele telefoon aan. Zo kunt u via uw mobiele telefoon meldingen en klachten kenbaar maken over bijvoorbeeld losse stoeptegels, openbare verlichting, slecht wegdek, vandalisme of openbaar groen.

GBK vindt dat onze gemeente zichzelf kan verbeteren qua dienstverlening naar de inwoners van Koggenland. In het algemeen scoort de gemeente goed op bereikbaarheid en informatievoorziening. Het verhelpen van klachten en de ruimte bieden aan initiatieven scoort hier minder goed. Wij gaan de gemeente dan ook aansporen de samenwerking met de inwoners te verbeteren. Daarnaast willen we meer producten gaan aanbieden via de website, naast de gebruikelijke balie, voor een nog betere dienstverlening.

GBK wil een gemeentelijke organisatie die niet alleen goed haar diensten verleent, maar vooral ook de goede diensten verleent.