Raadsvergaderingen

De gemeenteraad in Koggenland telt 19 zetels en deze worden met de verkiezingen verdeeld. Uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad namens alle inwoners wat er besloten wordt, welke koers gevaren wordt en waar er geld aan uit wordt gegeven. Deze belangrijke beslissingen worden tijdens de raadsvergaderingen genomen. Gemeente Belangen Koggenland heeft 5 van de 19 zetels en dus 5 van de 19 stemmen wanneer er een besluit genomen wordt.

Vergaderingen

De raadsvergaderingen zijn dus de belangrijkste vergaderingen voor de gemeenteraad. Hier worden alle besluiten genomen en wordt bepaald hoe we bepaalde onderwerpen aan gaan pakken in Koggenland. Het college (bestaande uit de burgemeester en de wethouders) moet die besluiten daarna verder uitvoeren. De raad vergadert in 2024 op de volgende momenten:

  •  

 

Livestream

De raadsvergaderingen worden live uitgezonden en zo kunt u altijd meekijken. Ook kunt u deze op een later moment nog eens terugkijken. Deze ‘digitale verslagen’ van de laatste vergaderingen vindt u op: www.raad.koggenland.nl.

Verslagen

Vanuit Gemeente Belangen Koggenland vinden wij het belangrijk om de inwoners van Koggenland te laten weten hoe wij over de behandelde onderwerpen denken. Vandaar dat op deze plek af en toe verslagen van raadsvergaderingen worden geplaatst.

Daarnaast kunnen politieke partijen ook moties en amendementen indienen. In een motie wordt een wens, verzoek of opdracht op papier gezet waar de gemeenteraad over moet stemmen. Een amendement is een voorstel om een deel van een voorstel te wijzigen. Wanneer GBK een motie of amendement tijdens een raadsvergadering heeft ingediend of ondersteund plaatsen wij die ook op deze plek.