10 jaar Koggepurkies

Kinderdagverblijf de Koggepurkies bestaat alweer 10 jaar in onze gemeente Koggenland. Voor Marian en Marjolijn een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen bij dit agrarische concept binnen de kinderopvang. Gelegen in de rustige polder van de Wogmeer en gevestigd op het erf van een tulpenbedrijf nam Elly Buis alle tijd voor een rondleiding. Respect voor de natuur, dieren en het landleven is wat ze de kinderen graag mee willen geven in hun ontwikkeling. 

De kinderen (0 tot 4 jaar) zijn het grootste gedeelte van de dag lekker buiten. Weer of geen weer, want daar deinzen ze hier niet voor terug. Op de buitenspeelplaats, een belangrijk onderdeel van het activiteitenprogramma kunnen de kinderen klimmen, klauteren, rollen en ontdekken. Bovendien hebben ze een prachtig uitzicht over het gehele terrein. Daar bevinden zich ook schapen, geiten, kippen, alpaca’s, pony’s en zelfs een kangoeroe! De kinderen leren zo spelenderwijs om te gaan met dieren en hun verzorging. Op het terrein is ook een moestuin aanwezig waar de kinderen zelf hun aardbeien, boontjes, wortels en bietjes kunnen planten en oogsten. Natuurlijk dan ook samen bereiden en opeten. 

Voor Marian en Marjolijn  was het een hele leuke kennismaking met het landleven in al zijn facetten. Mooi om te zien hoe de leidsters dat willen overbrengen en mee willen geven aan de kinderen. In het voorjaar van 2023 willen ze graag gaan uitbreiden op het terrein. We zijn benieuwd!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *