Complimenten voor stichting de Woonschakel!

Voorheen was het koud en kil. Nu is het knus en comfortabel. Woonschakel maakt van 1,4 miljoen euro kwaliteitsslag bij appartementen in Obdam. Ingesloten trappetjes achter glas en gele kleuren (zie foto). Zo zagen de appartementen aan de Vlet in Obdam er voorheen uit. Hoe anders is de situatie nu na een renovatie van 1,4 miljoen euro? De trappen staan nu vol in het zicht. De oude constructie zorgde voor veel tocht en gaf ook minder bescherming dan je zou denken. Het hout rond het glas was verrot. Woningcorporatie Woonschakel besloot het allemaal weg te halen en de trappen gewoon in het zicht te plaatsen waardoor de sociale controle ook wordt vergroot. De voorheen populaire gele kleur heeft plaatsgemaakt voor blauw. Ter illustratie stuurt directeur Albert Gieling twee illustraties mee die aan de verbeelding niets te wensen overlaten. Door de nieuwe kleur met beige tinten oogt het frisser. Veel metselwerk gaat nu ook achter een andere gevelbekleding schuil. De foto’s tonen hoe de situatie er in oude staat uitzag en hoe de voorkant er nu bijstaat. “Het complex, dat uit achttien appartementen bestaat, heeft een algehele metamorfose ondergaan. De weersomstandigheden waren soms weerbarstig en we hadden te maken met tegenvallers. Maar dankzij goede samenwerking tussen betrokken partijen waaronder bouwbedrijf Stabo, hebben we een prachtig eindresultaat bereikt.’”
.
Ventilatie
Niet alleen aan de buitenzijde is een kwaliteitsslag gemaakt. Ook binnen zijn flinke verbeteringen doorgevoerd. Op het gebied van comfort en veiligheid. Er is asbest verwijderd, de beluchting is gemoderniseerd en er is een mechanisch ventilatiesysteem geïnstalleerd. De houten kozijnen zijn vervangen door kunststof en voorzien van isolerend dubbelglas. Alle trapopgangen en balkons zijn vervangen. Verder is er hoogwaardige dakisolatie aangebracht, is de versleten dakbedekking vervangen en zijn er nieuwe dakramen aangebracht. Zowel de voor als achtertuinen zijn grondig op de schop gegaan.Tegelijkertijd zijn de oude schuurtjes vervangen door nieuwe varianten en ook dat geeft een totaal ander beeld, zoals Gieling benadrukt aan de hand van meegestuurde illustraties. De stenen bouwsels met platte daken vertoonden alom mankementen en lekkages. Ervoor in de plaats staan er nu prefab bergingen die volop ruimte bieden aan het stallen van (elektrische) tweewielers en het opbergen van talrijke spullen. Volgens Gieling is de renovatie ’zonder directe huurverhoging’ tot stand gebracht. Prettige bijkomstigheid, zo laat hij weten, is dat ’de verbeterde isolatie kan leiden tot lagere woonlasten’.
.
Bron NHD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.