Energie opwekken ‘uit het niets’.

Dirk Wiedijk uit Obdam had onze GBK ambities gelezen en nam na het lezen van het standpunt “Stimuleer verduurzaming en gebruik van alternatieve energiebronnen” contact met ons op.

Dirk Wiedijk is al jaren aan het pionieren naar een mogelijkheid van innovatie energie-opwekking. Hij denkt een manier gevonden te hebben om met een klein beetje energie, heel veel energie op te wekken. Hiervoor heeft hij een ingenieus apparaat gemaakt.

Het apparaat bestaat uit een wiel met daaraan een klein gewichtje gemonteerd. Onder het wiel twee cylinders die in een grote bak met water staan. Het wiel draait niet rond maar het wiel maakt elke keer een kwart slag. Denk aan een klok, die elke keer kwart voor twaalf of op twaalf uur aangeeft. Het wiel met een klein tegengewichtje is vastgemaakt aan twee zuigers. Afhankelijk van de stand van het wiel en daarbij het verschil in waterdruk te benutten gaan beide 4kg wegende zuigers op en neer in beide cylinders.

Met een brede glimlach laat Dirk de werking van zijn uitvinding zien “Jullie zien het nu toch ook, ik wek energie op uit het niets. Dit levert meer energie op dan dat er in wordt gestopt en het gekke is niemand wil het geloven”.

Net als Dirk zijn wij ook nieuwsgierig wat andere mensen nu van zijn bijzondere uitvinding vinden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *