Fairplay certificaat voor sportvereniging RK EDO

16 juni 2022 zal voor RKEDO voor altijd de geschiedenis ingaan als de heuglijke dag waarop wij het ARAG Fairplay Certificaat hebben ontvangen.

Onder toeziend oog van wethouder Marian van Kampen, KNVB -verenigingsadviseur Pascal Engelbertink, Marloes van Gangelen, sponsormanager van ARAG, commissieleden en een groot deel van ons scheidsrechterskorps, ontvingen wij tijdens de feestelijkheden, als beloning voor deelname, een kwaliteitskeurmerk én een scheidsrechterspakket. Inclusief shirts, coördinatorjassen en kaartensets. Zodat onze scheidsrechters goed zichtbaar zijn en een professionele uitstraling hebben.

Het FairPlay certificaat is uitgereikt door assistent-scheidsrechter en Koggenlandse trots Franca Overtoom. Franca stelde zich aan ons voor en toonde ons een boeiende tijdslijn van haar imposante carrière als scheidsrechtster en had voor ons een moeileuke quiz in petto.

Samen met de KNVB heeft ARAG Rechtsbijstand, sponsor van de arbitrage van de KNVB een FairPlay Certificering ontwikkeld. Hiermee stimuleert de KNVB in samenspraak met ARAG verenigingen in het amateurvoetbal om aan de slag te gaan met een professioneel scheidsrechtersbeleid. Omdat goed opgeleide scheidsrechters er samen met spelers, trainers en begeleiders voor zorgen dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen.

We zijn ontzettend  trots en blij dat we deze certificering hebben mogen ontvangen en danken scheidsrechterscoördinator Bob Harmse enorm voor zijn niet aflatende positiviteit en inspanningen  hierin. Dankjewel Bob!

Wil je meer weten over de achtergronden van de ARAG Fair Play certificering, kijk dan een op de website van de KNVB of van ARAG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *