GBK op bedrijfsbezoek bij dierenhotel Juco in Bobeldijk

GBK op bedrijfsbezoek bij Dierenhotel Juco in Bobeldijk op 19 februari 2022.

Arti Schipper, Marian van Kampen en René de Weerd kregen een rondleiding op dit bedrijf.

Een mooi dierenhotel van Marco en Nicolette, waar maximaal 85 honden en 40 katten kunnen worden opgevangen. Opgericht in 1968 door Juun en Coby Dijkstra (vandaar de naam Juco) Maar ook is er een honden- en katten trimsalon. In de salon waren 3 dames druk bezig met het trimmen. De honden vonden het zichtbaar plezierig. Heel ontspannen sfeer. En ze werden weer mooi kort geknipt. 6 dagen per week worden er honden getrimd. Vooral in de schoolvakanties is het druk in het dierenhotel. Maar ook tussen de vakanties door weten veel mensen uit heel Noord-Holland de weg naar Juco te vinden voor dagopvang. In coronatijd zijn veel honden aangeschaft voor de gezelligheid, maar nu zitten veel mensen toch met het uitlaten van de honden. Dan kunnen de honden naar Juco. Daar zijn mooie buitenverblijven waar de honden kunnen spelen en rennen en hun energie kwijt kunnen. Voor de katten was er een grote mooie kamer met allemaal poezenmanden en plekjes waar de poezen kunnen relaxen.

Tijdens de coronacrisis heeft Juco last gehad van de sluiting. Financieel was dat zorgelijk. Maar de tijd is gebruikt om de ruimtes te vernieuwen en geluiddempende schuttingen te plaatsen. Dit zodat omwonenden minimaal last hebben van eventueel blaffende honden. Eigenaar geeft aan dat er ook nooit klachten zijn geweest en dat dat heel fijn is in een klein dorp als Bobeldijk.

Voor onze campagne geeft hij nog mee dat er voor jongeren geen plek is in Bobeldijk en dat het dus een opgaaf is om de jeugd in Bobeldijk te houden. De woningen die er staan worden veelal bewoond door ouderen, zijn veel te duur om te kopen en bouwen wordt er nauwelijks gedaan in Bobeldijk.

Maar de ouderen kunnen ook niet doorstromen. Dus de huizen komen niet vrij. GBK gaat dit onderwerp meenemen richting gemeentehuis en in de plannen voor de komende 4 jaar. Is er ruimte in Bobeldijk te vinden voor kleine seniorenwoningen of kleine huizen voor de jongeren om in Bobeldijk te kunnen blijven?

Voor meer info over dierenhotel Juco kijk op www.Juco.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *