Kandidaat raadslid Arti Schipper stelt zich aan u voor.

Mijn naam is Arti Schipper, 52 jaar en geboren en getogen in Heemskerk. Ik ben getrouwd en woon nu al weer ruim 16 jaar met vrouw- en dochterlief in Avenhorn. In het dagelijks leven werk ik als adviseur bedrijfsvoering voor de Marine in Den Helder.

Toen ik hier kwam wonen moest ik wel even wennen aan de West-Friese mentaliteit. Nuchter, eigenwijs en trots. Dat was wel wat mij direct opviel en ook het feit dat elke discussie, lastig of niet, gevoerd wordt met West-Friese nuchterheid. In de trant van “noh, valt wel mee denk”. Kortom een West-Fries die niet heel snel van slag raakt.

Ondanks deze West-Friese nuchterheid staan we de komende periode voor de nodige uitdagingen. Bijvoorbeeld, hoe realiseren we voldoende betaalbare koop- en huurwoningen voor starters, doorstromers en oudere? Of wat betekent de komst van de nieuwe omgevingswet? De implementatie blijft steeds uitgesteld worden maar ik verwacht dat het dit jaar definitief wordt. Zal deze omgevingswet werkelijk bijdrage aan vereenvoudiging van wetten en onderlinge samenhang in onze gemeente? Een ander uitdaging is de warmtetransitie. De overgang van aardgas naar schone en duurzame warmtebronnen. De transitie die velen jaren zal duren is niet alleen een technisch maar tevens een sociaal proces. Het komt immers bij iedereen tot achter de voordeur.

Kortom dit zijn een paar van de vele onderwerpen die spelen voor Koggenland en waar ik zeker de komende jaren mij voor wil inzetten. Hoe mooi zou het zijn dat we de lastige onderwerpen uiteindelijk kunnen afsluiten met “noh, viel wel mee denk”.

Met een hartelijke groet, Arti Schipper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *