Op bezoek bij Berkhouse

Diverse fractieleden, waaronder René en Marjolijn namens GBK, hebben afgelopen 7 mei een bezoek gebracht aan de organisatie van Berkhouse in Berkhout. Eerder die week ontvingen de fractieleden een uitnodiging van Sjon Kooij (Voorzitter Berkhouse) om een kijkje te komen nemen op het Festivalterrein.

Ieder jaar organiseert Sjon tijdens de Kermis Berkhout een kermisborrel Berkhouse voor jongeren vanaf 18 jaar in de gemeente Koggenland. Er is plek voor 600 feestende jongeren op het terrein. Sjon heeft de leiding over 22 betrokken leden ( jongeren uit Berkhout) die meehelpen met de organisatie van deze succesvolle formule. De organisatie is verdeeld in verschillende commissies die ieder zijn eigen bijdrage levert (communicatie, horeca facilitering, opbouwwerkzaamheden, veiligheid). De nieuwe uitbater van het Dorpshuis Matthias Zij is ook nauw betrokken bij het project. Om 23.00 na het feest komen de feestgangers graag nog een afzakkertje nemen in het Dorpshuis.

Rene en Marjolijn waren erg onder de indruk van de professionaliteit van de organisatie. Het terrein zag er echt festivalwaardig uit! Aan alle voorzorgsmaatregelen was duidelijk rekening gehouden. Nooduitgangen, sanitair, stromend water, veiligheid en toe en afvoerroute ambulance e.d. Kermisborrel Berkhout laat hiermee zien dat ze iets kunnen organiseren!

Wens voor de toekomst van de organisatie is om het festival naar meerdere dagen te kunnen uitbreiden. Dit in samenwerking met het Dorpshuis en de Berkhouter Kerk. Gebruik maken van elkaars mogelijkheden en verbinding binnen het dorp.

Fantastisch om te zien hoe een klein dorp toch heel groot blijkt te zijn….

René Klok en Marjolijn Sleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *