Duurzaamheid

Duurzaamheid is een speerpunt van ons beleid

GBK hecht veel belang aan duurzaamheid mits het de inwoners ook wat oplevert. Dus niet tegen elke prijs en niet ten koste van alles.

GBK is van mening dat de drempel voor het verkrijgen van een subsidie verlaagd moet worden voor energiebesparende maatregelen. Hierdoor kunnen inwoners van Koggenland investeren in energiebesparende maatregelen zoals: dubbel glas, gevel-, vloer-, en dakisolatie, zonnepanelen en zonnecollectoren.

Zonnepanelen

GBK wil dat de gemeente zonnepanelen gaat plaatsen op minimaal vier gemeentelijke en/of grote gebouwen binnen de gemeente Koggenland. Wel met de voorwaarden dat de inwoners van Koggenland zich hierop kunnen inschrijven, wat betreft afname van zonne-energie en daarmee financieel voordeel behalen. Daarnaast dient de gemeente mee te werken aan minimaal twee projecten waarbij asbestdaken binnen de agrarische sector vervangen worden door zonnepanelen. Met andere woorden dat er actief wordt samengewerkt in het verduurzamen van de daken in de agrarische sector.

Windmolens

Wij zijn terughoudend met het plaatsen van extra windmolens. Wij zijn groot voorstander van zonneweides, mits het goed in de omgeving opgaat en onze inwoners daar voldoende profijt van hebben.

GBK vindt dat de gemeente nog geen koploper is op het gebied van duurzaamheid maar GBK wil wel stappen voorwaarts maken omdat te verbeteren.