Werkbezoek aan kringloop en kado winkel “Sogges” in Avenhorn

 

Gemeente Belangen Koggenland brengt een werkbezoek aan kringloopwinkel “Sogges” in Avenhorn, juli 2021

De raadsleden Karin van der Gaast en Marian van Kampen brachten een werkbezoek aan kringloop en kado winkel ” Sogges”. Die nu 1 jaar bestaat.

Marleen Pater, de enthousiaste initiatiefneemster van dit project, nam ons eerst mee naar het depot waar alle spullen liggen opgeslagen

en die met de  vrijwilligers  uitgezocht worden en van een prijsje voorzien.

  

Onder het genot van een kopje koffie vertelde Marleen hoe de kringloop en kado winkel in 2020 tot stand kwam en hoe het geld wat verdiend wordt

besteed wordt aan bakkerijen in Oeganda en Kenia via haar Stichting ” Bake voor Life”.

” Bake for Life” is al in 1999 door Marleen Pater opgericht met als missie de kwetsbare mensen in Afrika de mogelijkheid geven om via werk en

opleiding te ontsnappen uit de armoede. Met de kennis van het bakkersvak krijgen zij een kans op een mooiere toekomst. Samenwerken is de kracht.

Met “The little sisters of st Francis” in Oeganda en zo’n 40 vrijwilligers in Nederland is er al veel succes geboekt. Al 5 bakkerijen, 4 in Oeganda en 1 in Kenia.

 

En nu een mooie kringloop en kado winkel waarmee geld wordt opgehaald voor dit goede doel. Ook daar namen Karin en Marian een kijkje.

Leuke spullen en kadootjes voor kleine prijsjes. Een prachtige winkel die zoals de naam al aangeeft alleen Sogges (’s morgens) open is.

Meer weten over alle projecten voor “Bake for Life” ga dan www.sogges.nl en loop ook een keer binnen in de winkel gevestigd aan de Vijverhof 36 in Avenhorn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *